چگونگی میزبانی وب سایت
هر وب سایتی که تا به حال از آن بازدید کرده اید، اطلاعات آن بر روی یک سرویس هاست میزبانی می شود. هاست برای میزبانی از وب سایت ها، از یک یا چند سرور فیزیکی یا مجازی استفاده می کند تا امکان نگهداری از اطلاعات و ارائه خدمات لازم فراهم شود. همچنین به یک سیستم نام دامنه (DNS) جهت برقراری تنظیمات دامنه و اتصال آن به سروری که هاست بر روی آن قرار دارد نیاز است. حال که فهمیدید هاست چیست بهتر است با مفهوم سرور هم آشنا شوید. در ادامه با ما همراه باشید.
سرور کامپیوتری است که در یک فضای مجهز به نام دیتاسنتر همیشه روشن و آنلاین است و سایر کاربران وب را از هر کجای دنیا به سایت شما متصل می کند. شرکت های هاستینگ (ارائه دهندگان خدمات میزبانی وب) با استفاده از همین سرورها و تجهیزات مرتبط با آن، خدمات هاست را به طیف گسترده ای از وبلاگ های کوچک تا وب سایت سازمان های بزرگ ارائه می دهند.
ه طور معمول، یک شرکت هاستینگ (مانند مشهدهاست) با راه اندازی و تنظیم یک سرور فیزیکی، منابع و فضای مورد نیاز وب سایت را به کاربران خود اجاره می دهد. هاستینگ ها دارای فناوری و منابع مورد نیاز برای اطمینان از عملکرد امن و مستمر یک وب سایت هستند.
پس از معرفی هاست و پاسخ به سوال “هاست چیست” حال میخواهیم در مورد چگونگی عملکرد هاست با شما صحبت کنیم. وب سایت مجموعه ای از فایل ها، تصاویر، برنامه ها و پایگاه های داده مختلف است. این اجزا در هاست شرکت هاستینگ ذخیره می شوند که سرور آن به طور مداوم روشن و به اینترنت متصل است. مقدار و نوع منابع سرور اختصاص داده شده است.
به طور معمول، اکثر هاستینگ ها پلن ها و سرویس های مختلفی از جمله خدمات هاست اشتراکی و یا سرویس هاست اختصاصی را به کاربران خود ارائه می دهند تا بر اساس نیاز خود بتوانند یکی از آنها را انتخاب کنند.
پس از این که کاربر یکی از پلن های هاست مورد نظر را از شرکت هاستینگ خریداری کرد، می تواند از طریق داشبورد پنل کاربری و یا کنترل پنل هاست به سرویس خود دسترسی پیدا کرده و عملیات آپلود و مدیریت فایل های وب سایت خود را شروع کند.